Årets Guld Harald

  • Venue

    Arena Nord

  • Dato

    Mandag 10.07.23 kl. 18:00

Prisen vil hvert år blive uddelt i forbindelse med Åbningen af Cup No. 1 i Frederikshavn, hvilket i 2023 vil sige mandag den 10. juli kl. 18.

Prisen gives til en person eller en klub som har gjort en forskel indenfor fodboldverdenen, og gerne en modtager som har eller har haft et internationalt perspektiv og med relation til Nordjylland.

Prismodtageren SKAL kunne møde til uddelingen mandag d. 10. juli 2023 kl. 18 i Arena Nord.

Indstillinger til prisen skal sendes på mail til: guldharald@arenanord.dk, sidste ansøgningsfrist 1. maj 2023.


STATUE / DONATION TIL PRISMODTAGEREN

Spar Nord og Familien Nielsen har i samarbejde med Arena Nord og Nordjyske medier stiftet en ny fodboldpris i Nordjylland. Prismodtageren modtager en lille udgave af den flotte statue, som i 2018 blev afsløret på forpladsen ved Arena Nord i Frederikshavn, en statue som er udført af den internationale billedhugger Christian Svendsen. Statuen til prismodtageren er skænket af Rudi og Harald Nielsen Holding og har en værdi på kr. 25.000. Derudover vil årets Guld Harald modtage kr. 25.000 i kontanter.

En årlig fodboldpris til ære for fodboldlegenden Harald Nielsen som jo er født og opvokset i Frederikshavn.


TIDLIGERE MODTAGER AF ÅRETS GULD HARALD:

Årets Guld Harald 2019:     David Nielsen – Cheftræner AGF

Årets Guld Harald 2020:     Peter Møller – Fodbolddirektør – DBU

Årets Guld Harald 2021:      Søren Frederiksen F.f.I., AaB, Viborg FF

Årets Guld Harald 2022:     Fortuna Hjørring

Årets Guld Harald 2023:


Historie

Harald Nielsen Født den 26. oktober 1941 i Frederikshavn – Spillede i 1959 Frederikshavn i den bedste liga i Danmark og blev samtidig topscorer i ligaen. Debuterede på det Danske fodboldlandshold i 1959 kun 17 år gammel, og er stadig den yngste debutant på Landsholdet. I 1960 var han med til sammen med Landsholdet at vinde OL sølv og blev turneringens topscorer med 6 mål. I 1961 blev han professionel i Bologna FC – Bliver i to år topscorer i Serie A i Italien og vinder det Italienske mesterskab med Bologna i 1964. I 1967 indgår Bologna og Inter Milano en handel om Harald Nielsen som på det tidspunkt gjorde Harald til verdens højst betalte fodboldspiller.
Harald sluttede sin karriere i 1970 i Sampdoria og opbygger i årene efter sit erhvervseventyr.
Harald Nielsen døde desværre den 11. august 2015.
I 2016 blev pladsen foran Arena Nord navngivet Harald Nielsens Plads og i 2018 blev Statuen af Harald Nielsen afsløret efter den flotte donation fra Spar Nord fonden på 1.7 million.

Spar Nord Fonden ønsker at styrke fællesskabsfølelsen og samhørigheden mellem mennesker, så det mærkes og får betydning for hver enkelt.

Vi vil medvirke til at skabe flere værdifulde fællesskaber, hvor man kan høre til og føle sig som en del af noget betydende. Vi støtter fællesskaber inden for kultur, social og fritid med donationer, som gør en reel forskel for mennesker, for foreninger og for fællesskaber.

Gode fællesskaber er dem, der mærkes.

Billedhugger Christian Svendsen – Statuen af Harald Nielsen er i tæt samarbejde med Enke Rudi Nielsen – Spar Nord og Arena Nord, udført af den internationale kunstner Christian Svendsen fra Ålbæk. Christian Svendsens vej til dagens kunstneriske udtryk har været lang, gennem ligeværdig emotionelle udtryksformer som udøvede musiker og komponist.
Christian Svendsen har udført en lang række udsmykningsopgaver i ind og udland. Her kan nævnes: d .5.2 meter høje bronze skulptur ”vilje og vækst” som er landemærke for Norsk Rehabiliteringscenter. Den er placeret på Rauland Rehabiliteringscenter AiR, efterfølgende er der kommet 10 store bronze skulpturer mere i deres skulpturpark. Endvidere kan nævnes flere kirkeudsmykninger, virksomhedsudsmykninger med mere .

Komiteen som udpeger modtageren af Årets GULD Harald:
Enke Frue efter Harald Nielsen: Rudi Nielsen
Områdedirektør i Spar Nord: Morten Kock
Ejendomsmægler og tidligere 1. div spiller: Jens Jørgen Calundan
Chef for Public Affairs Dansk Idrætsforbund: Poul Broberg
Tidligere 1. divisionsspiller i F.f.I.: Pauli Jørgensen
Adm. Direktør Arena Nord: Per Malmberg