Forside / Om os / Vores 3 venues / Maskinhallen

Maskinhallen

Engang byens elværk – rejst af private. I 1960’erne kommunekontor – og senere musikskole, foreningshus, mødested for partipolitiske foreninger, piberygere og selskabshunde. Nu byens centrale kultur- og foreningshus, hjemsted for Filmmaskinen – og med det regionale spillesteds koncerter som omdrejningspunkt for livet i huset.

Maskinhallen blev bygget i 1899, og er med sin historie en spændende ramme for livemusik og foreningsliv midt i byen. I Maskinsalen er loft og kraner bevaret – og de er med ny lyssætning blevet til en flot kulisse, når der afvikles arrangementer. Maskinhallen er borgernes hus – derfor står det klar til dem, der selv ønsker at skabe aktiviteter i samarbejde med det regionale spillested.

Maskinhallen blev i 2021 omdannet til en ny type spillested, med særlig fokus på folk/roots musik. Vores erfaringer og samarbejde med aktører inden for den genre over de seneste 6 år, har afstedkommet masser af koncertaktivitet – og både publikum og musikere har taget godt imod “den nye” Maskinhallen – det vil vi de næste 4 år, som led i vores rammeaftale som Regional Spillested, forsøge at styrke og samtidig invitere publikum og hele Vendsyssel ind i Maskinhallen gennem koncerter, madaftener, debatter, foreningssamarbejder og lignende brugergenererede aktiviteter. Med udgangspunkt i den nye folk/roots profil ønsker vi med spillestedet at udvikle og præsentere et program med høje, kunstneriske ambitioner – skabe talentprogrammer, der skal fastholde og øge interessen for rytmisk musik i vores område – og udvikle et spillested, der fungerer som et relevant og åbent sted for publikum, som vi ønsker, skal medvirke til at forme spillestedet.

Se mere på maskinhallen.dk